У Харкові двоє в масках вистрілили в поліцейського. У нього поранення голови та шиї

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

У Харкові двоє невідомих у масках напали на офіцера Департаменту карного розшуку Національної поліції України, в результаті чого він отримав важкі поранення шиї та голови.

У прес-службі поліції повідомляється, що напад стався вранці біля підʼїзду поліцейського. Нападники вдарили чоловіка і кілька разів вистрілили йому в голову, після чого втекли на автомобілі.

Заступник голови Національної поліції України Вʼячеслав Аброськін повідомив, що імʼя замовника нападу вже відомо, він обовʼязково понесе покарання.

За даними видання «Інформатор», зловмисники втекли на автомобілі Daewoo Lanos синього кольору.

«Правоохоронцям поки невідомі перші літери номерного знака машини зловмисників. Відомо, що він закінчується на 1012АА», — йдеться в повідомленні.

Також наголошується, що нападники можуть зараз направлятися в Київ.

В області введено план-перехоплення «Сирена». Потерпілий поліцейський доставлений до лікарні.

У звʼязку з нападом відкрито кримінальне провадження за ст. 348 (посягання на життя працівника правоохоронного органу, члена громадського формування з охорони громадського порядку і державного кордону або військовослужбовця).

Правоохоронники також опублікували відео з камер спостереження, на якому видно підʼїжджаючий до підʼїзду потерпілого поліцейського автомобіль Daewoo Lanos синього кольору.

  • 22 вересня 2018 року в Одесі стався замах на керівника міської організації політичної партії «Сила людей» Олега Михайлика. Злочинці вистрілили в потерпілого з вогнепальної зброї та зникли. Активіст отримав важке поранення.
  • 27 вересня Київський районний суд Одеси відправив до СІЗО трьох підозрюваних у нападі на Михайлика. Пізніше одного з них відпустили.
  • 11 січня 2019 року Михайлика прооперували і витягли з його легені кулю.