Поліція отримала майже 50 повідомлень про порушення з початку передвиборчої кампанії

Автор:
Ольга Матвєєва
Дата:

Національна поліція розпочала моніторинг дотримання законодавства на виборах президента, які відбудуться 31 березня 2019 року. За 16 днів виборчої кампанії в поліції зафіксували вже 47 повідомлень про можливі порушення. Про це повідомив прес-секретар відомства Ярослав Тракало на своїй сторінці у Facebook.

«А між тим тільки з початку 2019 року поліція зафіксувала 47 повідомлень про можливі порушення виборчого законодавства. Більшість з них стосується відсутності на агітаційній продукції інформації, передбаченої законом: відомостей про установу, яка здійснила друк, тираж тощо.

Тому ці факти будуть кваліфікуватися за статтею 212-13 Кодексу України про адміністративні правопорушення. Після встановлення власників такої реклами та осіб, відповідальних за випуск, на них будуть складені адмінматеріали і направлені до суду», — також зазначив Тракало.

Під час проведення передвиборної агітації та у сам день голосування співробітники поліції будуть фіксувати будь-які порушення закону. Також залучені до цього процесу правоохоронці пройдуть спеціальні тренінги громадянської організації «Опора». На офіційному сайті Нацполіції вже створили рубрику «Вибори», де буде розміщуватися інформація про порушення виборчого законодавства з відповідною інструкцією про її перевірку.

  • Вибори президента України пройдуть 31 березня. Восени 2019 року мають відбутися вибори депутатів Верховної Ради.
  • Передвиборна кампанія на пост президента стартувала 31 грудня 2018 року. Документи для реєстрації ЦВК буде приймати до 3 лютого. Вести передвиборну агітацію кандидатам дозволяється після офіційної реєстрації і до 00:00 29 березня. Результати виборів президента повинні бути встановлені до 10 квітня.