«З лікарні, на ношах, під картатою ковдрою». Соцмережі відреагували мемами на бажання Насірова податися в президенти

Автор:
Ольга Матвєєва
Дата:

Соцмережі бурхливо відреагували на вчинок екс-голови Державної фіскальної служби Романа Насірова, який приніс документи в Центральну виборчу комісію (ЦВК), щоб зареєструватися кандидатом на майбутніх президентських виборах.

Користувачі прокоментували вчинок Насірова мемами і жартами. Не обійшлося й без картатої ковдри та каталки. Деякі з них посміялися, що документи він привіз на візку в своїй знаменитій картатій ковдрі, якою вкривали Насірова, коли доставляли на судові засідання. Інші припустили, що через кілька років його визнають «політвʼязнем свого часу».

  • 11 грудня Окружний адміністративний суд Києва поновив на посаді екс-очільника Державної фіскальної служби Романа Насірова. Суд також зобовʼязав сплатити йому суму середнього заробітку за час вимушеного прогулу — 183 342 гривні 84 копійки.
  • НАБУ підозрює Романа Насірова у зловживанні владою і службовим становищем, що завдало державі 2 млрд грн збитків. Слідство вважає, що на посаді керівника ДФС він приймав рішення в інтересах позафракційного депутата-втікача Олександра Онищенка, проти якого розслідують виробництво за підозрою в махінаціях з газом.
  • Насірова затримали 2 березня 2017 року в лікарні «Феофанія» в Києві. Соломʼянський суд заарештував його з можливістю внесення застави в 100 млн грн. Дружина Насірова 16 березня внесла необхідну заставу, і він вийшов на свободу.
  • Справа Насірова слухається в Шевченківському районному суді Києва. У грудні 2017 року прокурори САП почали зачитувати повний текст обвинувального акта.
  • Матеріали справи займають 774 сторінки. У 2018 році в суді встигли дочитати тільки до половини — 394 сторінки звинувачення.