Генпрокуратура прийшла з обшуками додому та в офіс адвоката Доманського, який захищає в суді головреда «РИА Новости Украина»

Автор:
Олена Мельник
Дата:

Адвокат Андрій Доманський каже, що співробітники Генеральної прокуратури проводять обшуки в його офісі в Києві та за місцем його проживання.

Про це він повідомив у коментарі theБабелю.

«Головне слідче управління Генеральної прокуратури проводить обшуки. Клопотання про проведення обшуку перед Печерським судом надав заступник генерального прокурора. Обшуки проводяться в Києві — це в мого помічника та в мене в офісі», — сказав він.

Доманський стверджує, що з 7 ранку обшук також триває у нього вдома, у селищі міського типу Ворзель Київської області.

Андрій Доманський є адвокатом головреда «РИА Новости Украина» Кирила Вишинського, якого підозрюють у державній зраді. Сьогодні, 17 січня, він перебуває у Херсоні, де знайомиться з матеріалами справи і чекає судового процесу про продовження терміну утримання під вартою підзахисного.

Доманський каже, що ухвалу суду про обшук правоохоронці вручили його матері, коли його не було вдома. Також адвокат зазначив, що обшук не пов’язаний зі справою Вишинського.

У ГПУ theБабелю підтвердили інформацію про обшуки у адвоката Андрія Доманського.

«Обшуки тривають за трьома адресами. Обшуки санкціоновані судом», — сказала прес-секретар генерального прокурора Лариса Сарган.

Вона уточнила, що слідчі дії тривають у межах розслідування справи 2013 року. За словами прес-секретаря, провадження відкрите за фактами відчуження майна шляхом приватизації майна комунальної власності у Києві за заниженою ціною.

Інші деталі в ГПУ поки не розголошують.