«Укрзалізниця» вперше почала продавати квитки через інтернет для людей з інвалідністю

Автор:
Олена Мельник
Дата:

Відсьогодні «Укрзалізниця» почала продавати пільгові квитки для людей з інвалідністю через інтернет, повідомляє прес-служба компанії .

На сайті booking.uz.gov.ua нова функція поки працює в тестовому режимі, згодом сервіс буде доступний через мобільні додатки.

«Ми отримали можливість запровадити для них продаж квитків не лише в касах, а й онлайн. Раніше для цього треба було їхати виключно в каси на вокзалах», — повідомив голова правління «Укрзалізниці» Євген Кравцов.

Послуга запрацювала після того, як Міністерство соціальної політики сформувало електронну базу людей з інвалідністю. Тепер коли пасажир оформлює пільговий квиток онлайн, система одразу перевіряє його посвідчення в Централізованому банку даних з проблем інвалідності. Враховуються такі дані: прізвище, ім’я, тип пільги, група інвалідності, а також термін дії пільги в посвідченні.

Якщо результати перевірки некоректні, пільговий квиток не продається. Щоб перевірити, чи правильно вказана інформація про посвідчення у базі даних, громадянам необхідно звернутися до органу соціального захисту населення за зареєстрованим або фактичним місцем проживання.