У Києві на Водохреща комунальники розвозитимуть освячену воду цистернами. Адреси

Автор:
Олена Мельник
Дата:
У Києві на Водохреща комунальники розвозитимуть освячену воду цистернами. Адреси

Пресслужба Київводоканалу

На Водохреща, яке православні християни відзначають 19 січня, працівники «Київводоканалу» будуть розвозити освячену питну воду. Напередодні свята комунальники готують автоцистерни, повідомляється на сайті компанії .

«Кожна з водовозок проходить санітарну обробку: спочатку її дезінфікують, заповнюючи водою з хлором, а потім промивають чистою питною водою. Після цього представники лабораторій «Київводоканалу» відбирають проби води з водовозки і здають на аналіз», — розповіли в «Київводоканалі».

Після перевірки автоцистерни води відправляють на освячення. Охочі набрати освяченої води на Водохреща можуть після 13 годин зі своєю тарою підійти до водовозки в Гідропарку біля каплиці Хрещення Господнього.

Також для працівників водоканалу водовозка курсуватиме 19 січня біля прохідних Бортницької, Деснянської та Дніпровської водопровідних станцій.

— з 8:30 до 10:30 — Бортницька станція аерації (за адресою вул. Колекторна, 1, біля першої та другої прохідної);

— з 11:30 до 13:00 — Деснянська водопровідна станція (за адресою пр-т Алішера Навої, 1, біля прохідної);

— з 14:00 до 15:00 — Дніпровська водопровідна станція (за адресою вул. Дніпроводська, 1А, біля Управління експлуатації Дніпровської водопровідної станції).

  • Інтронізація (зведення на престол) предстоятеля Православної церкви митрополита Єпіфанія відбудеться 3 лютого, під час літургії у Софійському соборі в Києві. В цей день митрополиту виповниться 40 років.