Лялька, кімоно і путівник Кримом. АП оприлюднила список подарунків Порошенка за три роки

Автор:
Олена Мельник
Дата:
Лялька, кімоно і путівник Кримом. АП оприлюднила список подарунків Порошенка за три роки

facebook.com/petroporoshenko/

Президент Петро Порошенко протягом трьох років після інавгурації, з 2014 по 2017 рік, найчастіше отримував в подарунок книги, картини, макети і моделі техніки і озброєння, а також предмети, повʼязані з українською історією, ідентичністю і культурою. Про це повідомили в Адміністрації глави держави у відповіді на інформаційний запит 112.ua.

Всього у списку – 358 позицій, однак у багатьох з них зазначено кілька примірників або видів подарунків.

Презенти голові держави надходять як від українських організацій та жителів країни, так і з-за кордону. Книги, малюнки і картини, як правило, Порошенко дарували освітні, культурні і релігійні організації та колективи, а моделі техніки – профільні підприємства.

Серед найбільш незвичайних подарунків – книга-путівник Кримом (невідомий дарувальник), "лялька в кедах" (від сімʼї героя Небесної Сотні), лялька "Українка" (від Маріупольського державного університету), макет реактивної системи залпового вогню F-122/300 (ОАЕ), біле кімоно (дарувальник не зазначений), пряник від учнів однієї з миколаївських шкіл, студентське фото президента від його рідного університету (КНУ ім. Шевченка) і гіпсове дерево з бісером (подароване під час зʼїзду БПП в 2015 році). Ще одну ляльку президенту подарував колектив Кіровоградської обласної дитячої лікарні. Також у глави держави є подарунковий набір дорожніх шахів.

Список подарунків Порошенко

112.ua

Список подарунків Порошенко

112.ua

Список подарунків Порошенко

112.ua

Також у списку книг "наймудріші поради на всілякі життєві випадки", рекомендації, як правильно знімати іпотеку, подаровані безпосередньо авторами.

В АП відзначають, що всі подарунки, які надходять главі держави, передаються у відповідний Фонд президента України.