РИА Новости: Лавров не зможе зустрітися з Помпео цього тижня

Автор:
Степан Смишляєв
Дата:
РИА Новости: Лавров не зможе зустрітися з Помпео цього тижня

Пресслужба Уряду Росії

Всупереч попереднім планам міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров не зустрінеться з державним секретарем США Майком Помпео в Сінгапурі цього тижня, повідомляє РИА Новости.

"Зустрічі в Сінгапурі не буде: графіки міністрів не збігаються. Вирішено опрацювати інші можливісті для зустрічі", - повідомило поінформоване джерело.

Раніше агенство Reuters посилаючись на МЗС Росії повідомило, що Лавров зустрінеться з Помпео у рамках засідання Асоціації держав Південно-Східної Азії (АСЕАН), що пройде в Сінгапурі 2-4 серпня.

27 липня президент Росії Володимир Путін повідомив, що ще на зустрічі в Гельсінкі запросив американського лідера Дональда Трампа відвідати Москву. На це у Білому домі відповіли, що президент США буде готовий відвідати Москву для зустрічі з російським лідером Путіним тільки після отримання відповідного офіційного запрошення, а також розраховує прийняти свого російського колегу в Вашингтоні після 1 січня 2019 року.

На зустрічі двох президентів у Гельсінкі 16 липня Трамп запросив Путіна відвідати Вашингтон восени цього року. 25 липня радник президентів США з нацбезпеки Джон Болтон уточнив, що наступна зустріч Трампа і Путіна відбудеться не раніше 2019 року через розслідування втручання Росії в президентські вибори 2016 року.