ГПУ та СБУ завершили розслідування у справі Савченко і Рубана

Автор:
Анастасія Котова
Дата:
ГПУ та СБУ завершили розслідування у справі Савченко і Рубана

informator.news

Генеральна прокуратура і Служба безпеки України завершили розслідування кримінального провадження стосовно народного депутата Надії Савченко (позафракційна) і голови організації «Офіцерський корпус» Володимира Рубана за підозрою у підготовці теракту в урядовому кварталі Києва.

Джерело в правоохоронних органах повідомило, що підозрюваним та їх адвокатам дозволили ознайомитися з матеріалами справи, після чого вона буде передана до суду для розгляду по суті, передають «Українські новини».

Володимира Рубана затримали 8 березня цього року на лінії розмежування на Донбасі. Він перевозив велику партію зброї, ймовірно, для скоєння теракту в Києві. Наступного дня суд заарештував його на 60 діб без права внесення застави.

Після цього генпрокурор Юрій Луценко представив у парламенті докази того, що Савченко планувала озброєний державний переворот, який привів би до масових жертв серед мирного населення. Зокрема, за даними ГПУ, планувався обстріл середмістя Києва з гранатомета. Савченко також підозрюють у спільній з Рубаном підготовці замаху на президента Петра Порошенка.

Надію Савченко затримали 22 березня у Верховній Ради після того, як парламент зняв із неї недоторканність. Їй інкримінують вчинення дій з метою насильницького повалення конституційного ладу та захоплення державної влади, посягання на життя державного чи громадського діяча, готування до терористичного акту, сприяння терористичній організації та незаконне поводження зі зброєю, боєприпасами та вибуховими речовинами.

23 березня Шевченківський райсуд Києва заарештував Савченко до 20 травня без можливості внесення застави. Захисники нардепа подали апеляцію на це рішення, але апеляційний суд залишив Савченко під вартою до 14 липня.

13 липня Шевченківський райсуд продовжив арешт Савченко до 10 вересня. Вона знову оголосила безстрокове голодування.