Трамп прокоментував суд над Манафортом, закликавши «припинити полювання на відьом»

Автор:
Олена Мельник
Дата:
Трамп прокоментував суд над Манафортом, закликавши «припинити полювання на відьом»

flickr.com

Президент США Дональд Трамп прокоментував суд проти свого колишнього радника і екс-керівника передвиборчого штабу республіканців в 2016 році Пола Манафорта.

«Пол Манафорт працював на Рональда Рейгана, Боба Доула і багатьох інших видатних і шанованих політичних лідерів. Він працював на мене дуже короткий час. Чому уряд не повідомив мені, що він перебуває під слідством. Ці старі звинувачення не мають ніякого відношення до "змови" – це обман!" – написав Дональд Трамп в Twitter.

Президент США також звернувся до генерального прокурора США Джефа Сешнса із закликом "припинити полювання на відьом".

«Це страшна ситуація, і генеральний прокурор Джеф Сешнс повинен припинити це «полювання на відьом» прямо зараз, перш ніж він продовжуватиме ганьбити нашу країну», - заявив Трамп.

Трамп додав, що спецпрокурор ФБР Роберт Мюллер скомпрометований разом з 17 членами демократичної партії, які намагаються очорнити США.

Суд в Александрії (штат Вірджинія, США) почав розглядати справу проти колишнього радника Дональда Трампа Пола Манафорта вчора, 31 липня.

Прокурори висунули проти Манфорта 18 звинувачень в фінансових махінаціях. Зокрема політтехнологу закидають те, що він протягом кількох років не платив податки на мільйони доларів, і переховував гроші на 30 банківських рахунках в Україні, на Кіпрі та в Карибському басейні.

Також його звинувачують у відмиванні грошей, шахрайстві і лобіювані іноземної установи без реєстрації. Серед іншого у справі є й епізод про лобіювання інтересів Партії регіонів і колишнього президента України Віктора Януковича без необхідного дозволу.