Трамп з «нетерпінням» чекає зустрічі з лідером КНДР

Автор:
Анастасія Котова
Дата:
Трамп з «нетерпінням» чекає зустрічі з лідером КНДР

DonkeyHotey / Flickr

Президент США Дональд Трамп заявив у четвер, що з нетерпінням чекає зустрічі з Кім Чен Ином і подякував північнокорейському лідерові за відправку в Сполучені Штати останків американських солдат, убитих в 1950-1953 роках у Корейській війні.

«Дякую лідеру Кім Чен Ину за те, що дотримав слова і почав відправляти додому останки наших великих і коханих, зниклих без вісті!.. З нетерпінням чекаю зустрічі з вами найближчим часом», - написав Трамп у Twitter.

Обіцянка повернути залишки американських солдатів була зроблена під час знакової зустрічі між Трампом і лідером КНДР у червні в Сінгапурі, де Північна Корея взяла на себе зобовʼязання працювати над повною денуклеаризацією Корейського півострова, передає Reuters.

Ин відправив листа до Трампа в середині липня, в якому висловив сподівання на другу зустріч між двома сторонами.

Сполучені Штати заявили під час урочистої церемонії в середу, що людські останки включали американців, убитих під час війни в Кореї, і подякували Північній Кореї за те, що вони доклали всіх зусиль для відправки їх додому.

iStock/Global Images Ukraine

КНДР передала США останки більше 200 американських солдатів, які загинули під час Корейської війни 1950-1953 рр. Ще понад 7,7 тис. американських військовослужбовців вважаються зниклими без вісти. Всього в цій війні США втратили понад п’ять тисяч своїх солдатів.

12 червня президент США Дональд Трамп і Ким Чен Ин зустрілися на саміті в Сінгапурі, підписавши документ про денуклеаризацію КНДР за гарантіями США протягом 2,5 років. Кім прийняв запрошення Трампа відвідати США, а хазяїн Білого дому погодився приїхати до Пхеньяна.