Перший день суду над Манафортом: захист намагається перекласти провину на його бізнес-партнера Гейтса

Автор:
Степан Смишляєв
Дата:
Перший день суду над Манафортом: захист намагається перекласти провину на його бізнес-партнера Гейтса

flickr.com

Вчора, 31 липня, суд в Александрії (штат Вірджинія, США) почав розглядати справу проти колишнього радника Дональда Трампа Пола Манафорта, пише The Hill.

Від самого початку засідання адвокати Манафорта наголошували, що він займався виключно консультуванням клієнтів по всьому світу, в той час як фінансові справи вів його бізнес-партнер Рік Гейтс і «набивав кишені».

За словами адвоката Томаса Зехне, Манафорт ніколи навмисне не вводив в оману Податкове управління США, а рахунки в підставних компаніях відкривав лише тому, що його клієнти хотіли зберегти конфіденційність.

Захисники також наголошують, що він отримував чималі гроші за свою роботу і міг собі дозволити вести розкішне життя.

Прокурори висунули проти Манфорта 18 звинувачень в фінансових махінаціях. Зокрема політтехнологу закидають те, що він протягом кількох років не платив податки на мільйони доларів, і переховував гроші на 30 банківських рахунках в Україні, на Кіпрі та в Карибському басейні.

Також його звинувачують у відмиванні грошей, шахрайстві і лобіювані іноземної установи без реєстрації. Серед іншого у справі є й епізод про лобіювання інтересів Партії регіонів і колишнього президента України Віктора Януковича без необхідного дозволу.