В Одесі з колонії втекли троє злочинців, розібравши стіну овочевого складу

Автор:
Юлія Рябчун
Дата:
В Одесі з колонії втекли троє злочинців, розібравши стіну овочевого складу

Public Art Norway

З одеської Південної виправної колонії №51 втекло троє увʼязнених. Інцидент стався о 4:00 ранку 17 липня, повідомляє прес-служба управління Національної поліції в Одеській області.

Правоохоронці назвали імена і прізвища втікачів: 21-річний Іван Запорожан, 23-річний Владислав Куспись та 26-річний Вʼячеслав Загорняк. Запорожан і Куспись відбували терміни покарання за крадіжки , а Загорняк - за зґвалтування дитини , терміни їх вироків закінчувалися в 2020 - 2027 роках.

od.npu.gov.ua

od.npu.gov.ua

od.npu.gov.ua

Засуджені розбили стіну складу, де зберігалися овочі, відсунули захисне огородження, після чого зістрибнули з паркану на Люстдорфську дорогу. Як саме злочинці змогли опинитися на території овочевого складу наразі зʼясовують правоохоронці.

Втікачів розшукують 15 спеціальних підрозділів поліції та Нацгвардії.

Зазначимо, що це не перша втеча засудженних с колонії цього року. Так, у квітні на Житомирщині з колонії втік небезпечний вбивця 29-річний Олександр Козел, а в липні з слідчого ізолятору на Херсонщині втекли двоє грабіжників. Крім того, в Харкові 25 травня з колонії втік рецидивіст якого досі не знайшли.

Станом на 2018 рік в Україні в установах виконання покарань і слідчих ізоляторах утримуються 62 749 осіб, з них 2 140 жінок.