Ректора Одеського медуніверситета звільнили через корупцію

Автор:
Анастасія Котова
Дата:
Ректора Одеського медуніверситета звільнили через корупцію

delo.ua

Міністерство охорони здоровʼя достроково розірвало контракт з ректором Одеського національного медичного університету Валерієм Запорожаном.

Про це у вівторок, 17 липня, повідомила прес-служба міністерства.

Як зазначається, відомство отримало велику кількість скарг на роботу ректора і загальну ситуацію в університеті, у звʼязку з чим в Одесу була відправлена комісія з перевірки дотримання статуту та умов контракту ректором ОНМУ.

«До Міністерства охорони здоров’я неодноразово надходили скарги від народних депутатів України та громадських організацій щодо неправомірних дій ректора Одеського національного медичного університету Валерія Запорожана та в цілому щодо критичної ситуації, що склалася в університеті», — йдеться в повідомленні.

Згідно з наказом МОЗ України, ректор Одеського медуніверситету мав забезпечити належні умови для роботи комісії та надати усі матеріали, необхідні для проведення перевірки. 16 липня представники МОЗ прибули до вишу, але Запорожан безпідставно заборонив їм проводити перевірку.

«Такі дії ректора свідчать про відвертий саботаж та унеможливлюють подальшу роботу комісії», — зазначають в міністерстві.

Зважаючи на невиконання наказу МОЗ України ректором Одеського національного медичного університету та з метою забезпечення подальшої роботи комісії, міністерство прийняло рішення про дострокове розірвання контракту з Валерієм Запорожаном з 17 липня 2018 року.

Відзначимо, що Валерій Запорожан очолював Одеський медуніверситет з 1994 року. У квітні 2018 року МОЗ вже відстороняло ректора від роботи через корупцію. Однак Приморський райсуд Одеси виправдав Запорожана, і його поновили на посаді.