Журнал белетристики в США опублікував невидане оповідання Хемінгуея. Про що воно?

Автор:
Юлія Рябчун
Дата:
Журнал белетристики в США опублікував невидане оповідання Хемінгуея. Про що воно?

Look Magazine / Wikimedia

Американський щомісячний журнал белетристики Strand Magazine оприлюднив оповідання Ернеста Хемінгуея, яке не публікувалося раніше. Про це повідомляється на сайті видання.

Текст був написаний у 1956 році, він називається «A Room on the Garden Side» («Кімната на стороні саду»). Оповідання доступно лише тим читачам, які оформляють квартальну передплату на Strand Magazine за ціною $49.99.

strandmag.com

Дія у сюжеті відбувається в Парижі, в готелі Ritz, під час Другої Світової війни. Розповідь ведеться від першої особи — людини по імені Роберт, або, як його іноді називають, «тато». «Він малює яскравий очерк солдата, стомленого від війни, але який не втрачає надії на майбутнє», - відзначає журнал.

Ця робота — одна з циклу оповідань, про завершення роботи над якими в серпні 1956 року Хемінгуей писав своєму видавцеві. Раніше з цих пʼяти оповідань був опублікований лише один — The Cross Roads».

Ернест Хемінгуей — американський письменник XX-го століття, лауреат Нобелівської премії з літератури. Він написав такі твори, як «Старий і море», «По кому дзвонить дзвін», «Прощай, зброя!». Романи Хемінгуея визнані шедеврами світової літератури і переведені на безліч мов світу.