Міністр оборони часів Януковича Єжель отримав статус біженця в Білорусі. В Україні його будуть судити заочно

Автор:
Юлія Рябчун
Дата:
Міністр оборони часів Януковича Єжель отримав статус біженця в Білорусі. В Україні його будуть судити заочно

wikipedia.org

Колишнього міністра оборони 65-річного Михайла Єжеля, який вже 5 років перебуває за межами України, будуть судити заочно. Дозвіл на це видав Соломʼянський суд Києва, оприлюднивши постанову в Єдиному судовому реєстрі.

Суддя Соломʼянського суду повідомив, що Єжель зараз живе з сімʼєю в Мінську в орендованій квартирі. Білорусь надала йому статус політичного біженця.

В Україні Єжеля звинувачують у незаконному продажі двох важких стратегічних бомбардувальників ТУ-95МС субʼєктам підприємницької діяльності з РФ, що спричинило нанесення збитків державі на суму понад 24 млн гривень.

rbc.ua

Єжель очолював Міністерство оборони з березня 2010 року до лютого 2012 року ще при екс-президенті Вікторі Януковичі. Після Міноборони він працював радником Януковича. У квітні 2013 року Єжель був призначений послом України в Білорусі. З цієї посади у травні 2015 року його звільнив Петро Порошенко, але в Україну Єжель не повернувся.

У 2015 році екс-міністр написав лист військовій прокуратурі, в якому сказав, що «в Україну не повернеться у звʼязку з подіями в Україні, загрозою його життю і відсутністю гарантій безпеки його сімʼї». Українські слідчі вважають, що він навмисне ховається від слідства, щоб ухилитися від кримінальної відповідальності.