«Всі так роблять, і я». Харві Вайнштейн вперше прокоментував секс-скандал зі своєю участю

Автор:
Юлія Рябчун
Дата:
«Всі так роблять, і я». Харві Вайнштейн вперше прокоментував секс-скандал зі своєю участю

Spencer Platt / Getty Images

Американський продюсер Харві Вайнштейн, якого звинуватили у сексуальних домаганнях і зґвалтуванні, вперше розповів про гучний секс-скандал, який змінив ринок кіноіндустрії. Вайнштейн дав перше інтервʼю грецькому виданню Spectator.

Він підтвердив, що пропонував жінкам роботу в обмін на секс, але, за його словами, так роблять всі.

«Я народився бідним, потворним євреєм і все своє життя повинен був боротися. У інших було багато дівчат, але жодна дівчина не дивилася на мене, поки я не почав працювати в Голлівуді. Так, я пропонував жінкам роботу в обмін на секс, але так до сих пір роблять всі. Але це ніколи не було примусом! Я нікого не змушував»

Після інтервʼю Харві Вайнштейн намагався загальмувати його публікацію. Так, колишній адвокат Вайнштейна Бенджамін Брафман заявив, що розмова з журналістом була дружньою бесідою і слова продюсера неправильно витлумачили. За словами Брафмана, Вайнштейн ніколи не говорив, що обмінював ролі на секс.

І журналіст Spectator Такі Теодоракопулос видалив частину вже опублікованого тексту, але видання Наrреrʼѕ Вazaar передрукувало його повністю.

Нагадаємо, восени 2016 року Харві Вайнштейна звинуватили у сексуальних домаганнях і зґвалтуванні. Проти продюсера свідчили багато голлівудських зірок, серед яких Анджеліна Джолі, Емма Уотсон, Гвінет Пелтроу та інші. У травні зʼявилася інформація, що Харві Вайнштейн добровільно здався поліції, але на наступний день продюсер знову опинився на волі після застави в 1 мільйон доларів.

Після секс-скандалу з Вайнтштейном відмовилися працювати багато акторів і підрядники. У липні його Weinstein Company, засновану у 2005 році, продали за 289 млн доларів.