Ласкаво просимо до Мегхалайської ери. З’явилася офіційна назва нашої епохи

Автор:
Анастасія Котова
Дата:
Ласкаво просимо до Мегхалайської ери. З’явилася офіційна назва нашої епохи

Daniel Lobo / Flickr

Міжнародна геохронологічна шкала буде оновлена, щоб відобразити нові «етапи» або «вікові групи», як їх називають. Нова ера, в якій живуть сучасні люди, отримала назву мегхалайської.

Про це повідомляє BBC з посиланням на Міжнародну геохронологічну комісію.

Геологи класифікували останні 4 200 років в окремий період в історії планети Земля. Вони назвали це епохою Мегхалаян, початок якої відзначився великою посухою, що призвела до руйнування ряду цивілізацій по всьому світу, таких як у Єгипті, Греції, Сирії, Палестині, Месопотамії, долині Інду і долині річки Янцзи.

Також на міжнародній геохронологічній шкалі зʼявляться північногриппіанський і гренландський періоди, які разом з мегхалайським стануть частиною епохи Голоцена, яка почалася 11 700 років тому.

Геологи розділяють 4,6 мільярда років існування Землі на шматочки часу. Кожен зріз відповідає значним подіям - таким як розпад континентів, різкі зрушення в кліматі і навіть виникнення окремих видів тварин і рослинного життя.

Середній етап голоцену буде називатися Northgrippian (північногриппіанський) і він триватиме від 8300 років тому до початку Мегхалаяна. Настанням цього віку було різке охолодження, що пояснюється величезними обсягами прісної води від танення льодовиків у Канаді, що рухаються в Північну Атлантику та руйнують океанські течії. Найдавніша фаза Голоцену - вихід з льодовикового періоду - буде відома як Greenlandian (гренландська).

Зазначимо, що наразі сучасні люди живуть у Кайнозойській ері, яка почалася близько 70 мільйонів років тому.