Напад на радницю мера Херсона. Складено фоторобот нападника та призначено винагороду

Автор:
Анастасія Котова
Дата:
Напад на радницю мера Херсона. Складено фоторобот нападника та призначено винагороду

Facebook Сергій Нікітенко

Громадські активісти та журналісти, які ведуть власне розслідування у справі замаху на вбивство громадської діячки, радниці міського голови Херсона Катерини Гандзюк, скласти фоторобот нападника, який облив жінку кислотою, та призначили винагороду за його упізнання.

Також друзі Катерини вирішили виплатити винагороду у 100 тисяч гривень тому, хто допоможе знайти нападника, повідомив журналіст Сергій Нікітенко у Facebook.

За його словами, зображений на малюнку чоловік як мінімум декілька днів відвідував четвертий Таврійський мікрорайон Херсона. Також він міг бувати у міській раді чи поряд із нею.

31 липня керуючу справами виконавчого комітету Херсонської міської ради, радника міського голови Катерину Гандзюк облив сірчаною кислотою невідомий чоловік. Зловмисник втік, його шукає поліція. Було також оприлюднено відео втечі нападника.

Жінка отримала хімічні опіки понад 30% тіла - це волосяна частина голови, обличчя, спина, руки, ноги, передня частина грудної клітини. 1 серпня Катерину Гандзюк перевезли до Київського опікового центру для лікування травм.

Правоохоронці також перекваліфікували напад і обливання кислотою чиновниці Херсонської міськради з «хуліганства» на «замах на умисне вбивство, вчинене з особливою жорстокістю» та розглядають три версії нападу.