«Комерсант»: Росія готує санкції проти українських компаній і політиків

Автор:
Юлія Рябчун
Дата:
«Комерсант»: Росія готує санкції проти українських компаній і політиків

government.ru

Кабінет міністрів Росії розробляє санкції проти українських чиновників, політиків і бізнесменів. Про це пише Комерсант з посиланням на джерела в Білому домі.

Обмеження торкнуться сотен фізичних і юридичних осіб в Україні. Їхні капітали в Росії можуть заблокувати, а імпорт українських товарів у Росію різко скоротити.

Санкційний список складають Мінфін, Мінекономіки і Мінпромторг. До 1 серпня вони повинні підготувати пропозиції щодо «заходів обмежувального характеру».

У російському уряді кажуть, що нова санкційна ініціатива являє собою «дзеркальна відповідь на санкції з боку України.

Вперше Київ ввів антиросійські санкції в 2014 році. Вони стосуються фінансового, енергетичного та оборонного сектора і сфери товарів подвійного призначення. Потім цей список неоднократно розширювався.

У відповідь Росія ввела продуктове ембарго у відношенні українських товарів, яке почало діяти з 1 січня 2016 року. Також РФ припинила договір про зону вільної торгівлі з Україною.

Зараз у списку санкцій України проти Росії 1759 фізичних особи та 786 юридичних осіб. В нього потрапили платіжні системи, банки, авіакомпанії, телекомпанії, благодійні фонди, промислові підприємства, політики і журналісти.