Нардеп від «Самопомочі» Андрій Журжій написав заяву про звільненя, але до осені лишатиметься депутатом

Автор:
Степан Смишляєв
Дата:
Нардеп від «Самопомочі» Андрій Журжій написав заяву про звільненя, але до осені лишатиметься депутатом

facebook.com

Депутат Верховної Ради від фракції «Самопоміч», перший заступник голови парламентського комітету з питань податкової та митної політики Андрій Журжій написав заяву про те, що складає депутатські повноваження, йдеться на фейсбуці «Самопомочі».

Він переймається, що в Україні почався передвиборчий період і зупинилась реформа Державної фіскальної служби, не вводять податок на виведений капітал, не ліквідують Єдиний соціальний внесок, податкову поліцію, та економічні підрозділи Служби безпеки України.

Журжій каже, що не може в таких умовах ефективно виконувати обовʼязки депутата.

Він обіцяє не балотуватися на наступних виборах парламенту.

Хоча Журжій і написав заяву голові Верхової Ради Андрію Парубію, він буде депутатом принаймі до вересня, якщо не скличуть позачергову сессію парламента. Для того щоб нардепа позбавили мандата його заяву має підтримати більшість парламентарів на засіданні Ради. Але 13 липня парламент пішов на канікули, наступна сесія розпочнеться лише 4 вересня. До цього часу Журжій отримуватиме зарплатню і користуватиметься іншими привілеями депутата.

Якщо Журжія позбавлять мандату, його місце посяде депутат Луцької міської ради Юлія Вусенко (№36 виборчого списку «Самопомочі»).