У холдингу «Київстар» офіційно підтвердили: Чернишов йде у відставку

Автор:
Юлія Рябчун
Дата:
У холдингу «Київстар» офіційно підтвердили: Чернишов йде у відставку

Facebook / Peter Chernyshov

Президент компанії «Київстар» Петро Чернишов залишає свою посаду, а також звільняється з поста СЕО Бізнес Одиниці Євразія VEON. Про це йдеться в повідомленні прес-служба холдингу VEON, в який входить найбільший український телеком-оператор «Київстар».

Причина не вказується, в релізі написали, що Петро Чернишов просто «вирішив покинути групу».

Як і передбачалося, місце Чернишова в «Київстар» тимчасово займе Олександр Комаров, виконавчий директор Beeline Казахстан. Він буде виконувати обовʼязки виконавчого директора Київстар на додаток до поточних обовʼязків Beeline Казахстан.

Про причини відставки Чернишова ходять різні чутки. Так, голова Інтернет асоціації України Тетяна Попова припустила, що відставка може бути повʼязана з критикою президента Петра Порошенка. «Чернишов в одному з інтервʼю заявив, що президент порушив закон, перервавши тендер 4G. Для менеджера такого рівня дипломатія по відношенню до перших осіб держави — перш за все. І подібні висловлювання просто неприпустимі», — зазначає Попова.

«Київстар» охоплює всі міста України, а також понад 28 тис. сільських населених пунктів, основні траси і узбережжя. Станом на 2018 рік є найбільшим оператором мобільного звʼязку, а також одним з найбільших інтернет-провайдерів широкосмугового доступу (послуга «Домашній Інтернет»).