Росія направила військову поліцію на Голанські висоти після загострення ситуації

Автор:
Анастасія Котова
Дата:
Росія направила військову поліцію на Голанські висоти після загострення ситуації

Leonrid / Wikimedia

Вперше за останні шість років на Голанських висотах через загострення ситуації зʼявився патруль миротворчих сил ООН. У свою чергу Росія створює спостережні пости військової поліції уздовж лінії розмежування між Сирією та Ізраїлем.

Сьогодні миротворці ООН разом з російською військовою поліцією зробили перше за шість років патрулювання в районі лінії розмежування між Сирією та Ізраїлем, повідомив начальник Головного оперативного управління Генштабу Збройних Сил Російської Федерації Сергій Рудськой, передає «Интерфакс».

Він підкреслив, що Росія створить вісім спостережних постів військової поліції навпроти постів ООН уздовж лінії «Браво», щоб уникнути можливих провокацій. У майбутньому, в міру стабілізації ситуації російські пости будуть передані військовим урядових військ Сирії.

Напередодні іранські сили відвели своє важке озброєння в Сирії на відстань 85 кілометрів від Голанських висот. Але Ізраїль вважає відведення озброєнь недостатнім.

Цієї ночі літак армії оборони Ізраїлю відкрив вогонь по групі озброєних терористів «Ісламської держави», які діяли на півдні сирійських Голанських висот. На ранок під час пошуків було знайдено пояси смертників і штурмові гвинтівки АК-47, повідомляє ЦАХАЛ у Twitter.

24 липня протиповітряна оборона Ізраїлю збила сирійський літак, який порушив кордон. Літак заглибився в повітряний простір Ізраїлю на два кілометри і був перехоплений. Ізраїльські військові випустили по літаку дві зенітні ракети Patriot.

З 1944 по 1967 роки Голанські висоти входили до складу Сирії, проте Ізраїль захопив дві третини цих територій у ході Шестиденної війни в 1967 році. У 1981 році влада Ізраїлю в односторонньому порядку проголосили свій суверенітет над Голанськими висотами. Через постійні збройні конфлікти місія міжнародних спостерігачів у цьому районі була припинена в 2012 році з міркувань безпеки.