Користувачі MasterCard зможуть розплачуватися підморгуванням

Автор:
Степан Смишляєв
Дата:
Користувачі MasterCard зможуть розплачуватися підморгуванням

Belinda Fewings / Unsplash

Міжнародна платіжна система MasterCard запускає технологію selfie pay. Вона дозволить платити за покупки просто моргаючи в відеокамеру мобільного пристрою, повідомляє ТАСС.

«Пілотувати дане рішення сподіваємося в районі листопада цього року, з кредитними організаціями», - розповів віце-президент з розвитку бізнесу і цифрових платежів MasterCard в регіоні швидко розвиваються європейських ринків Михайло Федосєєв.

Широко використовувати технологію в світі почнуть з наступного року. Технолгію можна буде інтегрувати в будь-який додаток для покупок або інших фінансових операції. Щоб почати користуватись selfie pay треба буде зайти до програми, залишити селфі з морганням і потім для покупок просто кліпати на камеру. Працювати технологія буде на будь-якому мобільному пристрої з відеокамерою.

За опитуванням MasterCard, в Європі 94% респондентів готові і хочуть оплачувати покупки саме таким способом.

Раніше платіжні системи Visa і MasterCard почали тестувати вбудовувати сканер відбитків пальців в платіжні картки. На їхню думку, вона значно підвищить безпеку платежів і скоротить кількість шахрайств в магазинах, коли для оплати товарів використовуються крадені карти.