«Досить втручань». В Сенаті США зареєстрували новий законопроект, який посилює санкції проти Росії

Автор:
Юлія Рябчун
Дата:
«Досить втручань». В Сенаті США зареєстрували новий законопроект, який посилює санкції проти Росії

pxhere.com

У Сенат США внесли новий законопроект, який посилює санкції проти Росії. Авторами документа стала двопартійна група сенаторів від Республіканської і Демократичної партії: сенатор Південної Кароліни Ліндсі Грем і сенатор штату Нью-Джерсі Боб Менендес. Про це повідомляє Reuters.

Законопроект посилює санкції проти Росії. Нові обмеження будуть націлені на держборг, а також енергетичний і фінансовий сектори. Обмеження торкнуться россійськіх олігархів і державних підприємств.

Крім того, законопроект включає секторальні санкції щодо діючих в кіберпросторі хакерів і створення в США «Національного центру по відображенню російських погроз».

«Нинішній режим санкцій не зміг утримати Росію від втручання в майбутні середньострокові вибори 2018 року», - сказав Грем.

За його словами, мета законопроекту — ввести «нищівні санкції проти Росії і її президента Володимира Путіна, поки він не припинить і не припинить втручатися у виборчий процес в США, зупинить кібератаки на американську інфраструктуру, виведе російських солдатів з України і припинить створювати хаос у Сирії».

Напередодні компанія Facebook виявила 32 підозрілих аккаунти, які імовірно беруть участь в кампанії по втручанню в американські вибори 2018 року.

Вперше США ввели санкції проти Россії в грудні 2016 року у звʼязку з підозрою в кібератаках, які нібито відбувалися в рамках кампанії по втручання у вибори президента. Росія заперечує будь-яке втручання в американські вибори.

А вже в 2018 році США ввели санкції проти низки російських високопоставлених чиновників і великих бізнесменів.