«Є якісь причини, щоб не розкривати цю справу». Мати Павла Шеремета дала інтервʼю через два роки після його вбивства

Автор:
Юлія Рябчун
Дата:
«Є якісь причини, щоб не розкривати цю справу». Мати Павла Шеремета дала інтервʼю через два роки після його вбивства

hromadske.ua

Мати журналіста Павла Шеремета, якого вбили 20 липня в центрі Києва, не вірить, що цю гучну справу буде розкрито. Про це вона заявила в інтервʼю телеканалу Громадське.

Людмила Шеремет розповіла, що двічі зустрічалася з президентом Петром Порошенко і говорила з ним про розслідування.

«Єдине, що запитала: «Ви — гарант, говорите про те, що це справа вашої честі, і хочете, щоб воно було розслідувано. А ось пан Аваков сказав, що це дуже серйозна справа, і вона відноситься до тих 7% справ, які взагалі не розкриваються». Тобто, я зрозуміла, що це справа просто не буде розкрита. От і все», - зазначила вона.

20 липня 2016 року в Києві був убитий журналіст Павло Шеремет, його автомобіль підірвали в центрі міста в 7:45 ранку. Через два роки після загибелі Шеремета справа не розкрита: слідство нічого не відомо ні про виконавців вбивства, ні про замовників.

Мати Шеремета вважає, що у правоохоронних органів є «якісь інші причини щоб не розкривати цю справу»: «Вони говорили: «Так, ми проводили розслідування, ось – машина, і той чоловік, який там був. Це був охоронець кого-то». Але все це виглядає несерйозно».

Павло Шеремет похований на Північному кладовищі під Мінськом

hromadske.ua

При цьому Людмила Шеремет не втрачає надії, що вбивство сина буде розкрито. «Ви знаєте, немає мого сина. І мені не так важливо, що буде з винними. Нехай їх покарають згідно із законом. Мені чужого життя не треба. Я дуже любила його, а як інакше? Батьки по-іншому не можуть».

20 липня 2018 року в центрі Києва зібралися колеги і друзі Павла Шеремета, щоб вшанувати його памʼять. Акцію провели на перехресті вулиць Івана Франка та Богдана Хмельницького, там, де був підірваний автомобіль Павла. Люди несли квіти на місце трагедії і включали улюблену музику Павла - блюз і старий рок.