У Мексиці розбився пасажирський літак. Враження людей, що вижили

Автор:
Анастасія Котова
Дата:
У Мексиці розбився пасажирський літак. Враження людей, що вижили

Сьогодні рано вранці у Мексиці одразу після зльоту з аеропорту міста Вікторія-де-Дуранго розбився пасажирський літак авіакомпанії Aeromexico зі 103 людьми на борту. Щонайменше 37 чоловік отримали незначні травми, але загиблих немає.

Літак виконував рейс у Мексіко, коли зазнав аварії приблизно о четвертій годині ранку за місцевим часом. На борту також перебували двоє немовлят та чотири члени екіпажу, передають АР та Reuters.

Irish Sun

За словами пасажирів, літак намагався злетіти під час сильної зливи, але впав і загорівся. На щастя, пасажирам та екіпажу вдалося вибратися з літака до того, як його повністю охопило полум’я.

Начальник служби з цивільної оборони штату повідомив, що принаймі 37 пасажирів отримали незначні травми та опіки. За його словами, найбільш серйозних ушкоджень зазнав пілот.

Irish Sun

Пасажирка Джекелін Флорес повідомила журналістам, що вона і її дочка врятувалися з діри в фюзеляжі, коли повітряне судно охопило димом і полумʼям. «Маленька дівчинка, яка вибралася з літака, плакала, бо її ноги були спалені», - розповіла вона. Жінка також додала, що її паспорт і документи спалені у вогні, але вона відчуває «благословення та вдячність Богу».

Пізніше губернатор штату Дуранго Хосе Айспруро заявив, що загиблих у авіатрощі немає. Він також повідомив, посилаючись на управління повітряним рухом аеропорту, що порив вітру збив літак з курсу, перш ніж він раптово впав. Ліве крило літака вдарилося о землю, збивши два двигуни, перш ніж борт зупинився на відстані 300 метрів від злітно-посадкової смуги.

Irish Sun

Генеральний директор авіакомпанії Aeromexico заявив, що літак був у «відмінному стані» та проходив технічний огляд у лютому. Сайт авіаційної промисловості Мексики зазначає, що авіалайнеру Embraer 190, який розбився у Дуранго, було близько 10 років.

20 липня на півночі Єгипту через технічну несправність екстрено приземлився український транспортний літак Ан-26, який прямував до Судану. Ніхто з пілотів та екіпажу не постраждав.