Вбивство Ноздровської: підозрюваному «світить» довічне

Автор:
Анастасія Котова
Дата:
Вбивство Ноздровської: підозрюваному «світить» довічне

Ратинський В'ячеслав / УНІАН

Прокуратура Київської області змінила раніше повідомлену підозру Юрію Россошанському, якого звинувачують у вмисному вбивстві правозахисниці Ірини Ноздровської напередодні цього року.

Тепер підозрюваному інкримінують не ч. 1 ст. 115 Кримінального кодексу (умисне вбивство), а ч. 2 п. 4 ст. 115 (умисне вбивство, вчинене з особливою жорстокістю), повідомляє прес-служба прокуратури.

Зазначається, що під час досудового розслідування отримано висновки судово-медичної експертизи, які вказали на чисельні ножові поранення у потерпілої, що стало підставою для зміни раніше повідомленої підозри.

У відомстві додали, що нова стаття передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 10 до 15 років або довічне увʼязнення.

Зараз сторонам справи відкриті матеріали для ознайомлення, після чого обвинувальний акт буде скеровано до суду для розгляду по суті.

Як відомо, 1 січня 2018 року поліція повідомила, що у Вишгородському районі Київської області знайшли тіло жінки з множинними колото-різаними ранами. Виявилося, що це правозахисниця Ірина Ноздровська, яка зникла ще 30 грудня і яку шукали.

Ноздровська кілька років займалася справою про загибель своєї сестри Світлани Сапатінської, яку 30 вересня 2015 року у селі Демидів на смерть збив племінник глави суду Вишгородського району Дмитро Россошанський.

У травні 2017 року Дмитра Россошанського засудили до семи років ув’язнення, його захист подав апеляцію. 8 січня поліція встановила і затримала підозрюваного у вбивстві Ноздровської - Юрія Россошанського, батька Дмитра. Юрій Россошанський визнав підозру і запевнив, що на нього не тиснули.