На італійському курорті застрягли українські туристи. Join UP! перенесла авіарейси

Дата:
На італійському курорті застрягли українські туристи. Join UP! перенесла авіарейси

marcowakko / Flickr

Українські туристи вже кілька днів не можуть вилетіти з італійського курортного міста Ріміні в Одесу. Рейс ANR5992 за маршрутом Ріміні – Одеса, запланований на 1 серпня на борту YanAir, з технічних причин відклали на 3 серпня. Про це повідомляється на сайті компанії Join UP!

«На час затримки рейсу ANR5992 туроператор надав туристам проживання з харчуванням в готелях на курортах Ріміні і Річчоне і забезпечить трансфер з готелів до нового часу вильоту», – йдеться в повідомленні.

Крім того, туристам рейсу ANR5991 з Одеси компанія запропонувала варіант вильоту в Ріміні з Києва 8 серпня.

«У ситуації, що склалася, Join UP! вирішив скоротити напрямок Одеса – Ріміні, щоб знизити навантаження на партнерські авіакомпанії. За скасованими турами всі туристи можуть перебронювати напрямок, місце і дату вильоту, а в разі відмови від туру отримати 100% компенсацію вартості путівки», – відзначили в компанії.

З середини червня майже щодня в інтернеті зʼявляються повідомлення про туристів, які не вилетіли до Єгипту, не можуть повернутися з Тунісу чи Іспанії, рейс яких затримали на добу або перенесли в інший аеропорт.

Так, 1 липня з київського аеропорту «Жуляни» близько 1 000 туристів не могли вилетіти за різними напрямками: компанія Brawo Airways скасувала рейси в Анталію, Аліканте, Афіни, в Даламан і Бодрум.

А в середині липня майже дві сотні українських туристів туроператора JoinUp! застрягли в аеропорту Барселони.

Самі оператори ринку говорять: проблема в тому, що авіакомпанії використовують старі, які перекуплені у Європі або США літаки старше 20 років і активно експлуатують їх. Результат такої експлуатації очевидний: судно виходить з ладу і потребує ремонту. А будь-яка поломка збиває всю польотну програму на кілька днів вперед.

Туристам радять оформляти страхові поліси від форс-мажору і купувати путівки у перевірених операторів.