Конгресс США погодив проект оборонного бюджету на 2019 рік. Він передбачає $250 млн на летальну зброю для України

Автор:
Степан Смишляєв
Дата:
Конгресс США погодив проект оборонного бюджету на 2019 рік. Він передбачає $250 млн на летальну зброю для України

wikipedia.org

Палата представників і Сенат США погодили компромісний проект оборонного бюджету на 2019 рік у розмірі 717 мільярдів доларів, повідомляє CNN.

В проекті врахований запит адміністрації президента США Дональда Трампа виділити Україні 250 мільйонів доларів на захисну летальну зброю, а також 6.3 мільярди доларів на збільшення кількості військ США в Європі і стримування Росії (Європейська ініціатива по стримуванню). Також законодавці підтримали план розробити боєголовку для балістичної ракети малої потужності для стримування Росії.

Документ забороняє військове співробітництво з Росією, але надає право адміністрації Трампа знімати санкції з третіх країн, що продовжують військове співробітництво з Росією. Законодавці погодились на такий крок, бо побоюються, що Росія витисне оборонну продукцію США з ринків третіх країн.

В 2018 році США нададуть Україні 200 мільйонів доларів для посилення безпеки і оборони. В квітні Україна вперше отримала від США ракетні комплекси Javelin. Цього року країні нададуть 37 установок Javelin та 210 ракет до них на 47 мільйонів доларів.