Масові затримки пенсій: Кабмін почне розслідування дій Пенсійного фонду

Автор:
Анастасія Котова
Дата:
Масові затримки пенсій: Кабмін почне розслідування дій Пенсійного фонду

MichaelGaida / Pixabay

Прем’єр-міністр Володимир Гройсман стурбований фактами масових затримок виплати пенсій в Україні. Він доручив провести службове розслідування дій керівника Пенсійного фонду та керівників в регіонах.

«Стурбований інформацією з регіонів про затримки пенсій… Вимагаю вчасно виконувати зобов’язання перед пенсіонерами і до кінця тижня врегулювати ситуацію», — написав премʼєр у Twitter.

Він також наголосив, що за затримки, які виникли з виплатою пенсій у липні, відповідальність несе ПФУ.

За даними Гройсмана, центральний бюджет не має заборгованості перед Пенсійним фондом. З цього приводу він ініціював службове розслідування дій керівника Пенсійного фонду і керівників в регіонах.

У прес-службі Пенсійного фонду повідомили, що затримка пенсій після 20 липня 2018 року сталась через касовий розрив надходжень від єдиного соціального внеску.

«Зміщення графіка фінансування виплат обумовлено касовими розривами надходження єдиного соціального внеску. З початку місяця на виплату пенсій спрямовано 24,9 млрд грн, зокрема, 1,7 млрд грн протягом 24 липня», — йдеться в повідомленні.

При цьому фонд запевнив, що виплата пенсій в поточному місяці буде профінансована в повному обсязі.

Раніше в «Укрпошті» підтвердили, що станом на кінець липня існують технічні затримки з виплатою пенсій. В компанії додали, що окремо повідомлять пенсіонерам про відновлення фінансування і зміни у графіку виплат пенсій за період з 18 по 25 липня.

В «Укрпошті» також зазначили, що затримки виплат відбуваються через тимчасові технічні затримки фінансування у Пенсійному фонді.