Луценко хоче скасувати умовне покарання та амністію за смертельні ДТП

Автор:
Анастасія Котова
Дата:
Луценко хоче скасувати умовне покарання та амністію за смертельні ДТП

Інформатор

Генеральний прокурор Луценко пропонує мінімум на один рік позбавляти волі винуватців смертельних дорожньо-транспортних пригод без права на умовне покарання та амністію. Таку пропозицію генпрокурор вніс після резонансного ДТП у Києві, спричиненого власником позашляховика Hummer, внаслідок чого загинула десятирічна дівчинка.

«Для посилення покарання вважаю за доцільне ввести для таких злочинів рік у вʼязниці як мінімальний термін, без права умовного покарання. Також було б правильно припинити практику амністування за смертельні ДТП», - написав Луценко на своїй сторінці у Facebook.

Він зазначив, що минулого року лише кожен пʼятий засуджений за смертельну ДТП отримав тюремний термін. При цьому умовні терміни в основному виносяться судом при згоді потерпілої сторони. Генпрокурор також повідомив, що взяв на особистий контроль справу про смертельну ДТП у Києві за участі позашляховика Hummer, в якій загинула дитина.

Пізно ввечері 24 липня в Києві на бульварі Лесі Українки біля бізнес-центру «Парус» водій позашляховика Hummer на пішохідному переході на смерть збив дитину і намагався втекти. Дівчинка разом з мамою переходила дорогу на зелене світло світлофора, коли автомобіль скоїі наїзд на пішоходів. Від отриманих травм 10-річна дівчинка померла в кареті швидкої допомоги.

Поліція наздогнала водія через кілька сотень метрів. Ним виявився колишній боксер, а нині директор, власник фірми Fit & Sweet Кирило Островський, 1995 року народження. Під час затримання правопорушник пручався і кричав, що з ним чинять незаконно.

Водія позашляховика затримали та доправили до наркологічної клініки – експертизи мають виявити, чи були в крові водія алкоголь чи наркотичні речовини. Попередній аналіз на місці аварії на вміст алкоголю в крові виявися негативним.

23-річному водію Hummer, який збив на смерть десятирічну дівчинку у Києві, вже оголосили підозру. На даний момент затриманий знаходиться в слідчому ізоляторі. 26 липня прокуратура направить до Шевченківського райсуду клопотання про обрання запобіжного заходу водію позашляховика.