Україна поки не буде відключати аналогове телебачення на окупованих територіях

Автор:
Степан Смишляєв
Дата:
Україна поки не буде відключати аналогове телебачення на окупованих територіях

Sven Scheuermeier / Unsplash

Кабінет Міністрів вирішив не відключати аналогове телевізійне мовлення на окупованих територіях, йдеться у постанові уряду 580 від 18 липня.

Аналогове телебачення в Україні почнуть поетапно відключати з 1 серпня - спочатку в Києві та Кіровоградській області, а з 1 вересня - в інших регіонах. У січні 2019 року вимкнуть аналогове мовлення всіх телеканалів, крім UA: Першого та місцевих аналогових телеканалів. У травні 2019 року - остаточно вимкнуть аналогове мовлення по всій країні. Тобто люди, чиї телевізори не приймають цифровий сигнал, не зможуть дивитися українські телеканали.

Але оскільки не всі мешканці окупованих територій сможуть приймати цифовий сигнал - вимикати аналогове ТВ їм зараз не стануть.

"Це раціонально і правильно з точки зору збереження різних джерел інформації для жителів окупованих територій ", - сказала заступник міністра інформаційної політики Еміне Джапарова.

За її словами, аналоговоий сигнал можуть приймати близько чотирьох мільйонів жителів цих територій, а цифровий - лише біля трьох мільйонів.

У 2006 році Україна доєдналася до міжнародної угоди «Женева-2006» за якою мала повістю перейти на цифрове телемовлення ще до червня 2015 року. Але вкластися в цей строк не вдалося.