У Харкові затримали шахраїв, які продавали неіснуючі меблі. Вони обдурили 150 осіб

Автор:
Олександр Нечай
Дата:
У Харкові затримали шахраїв, які продавали неіснуючі меблі. Вони обдурили 150 осіб

Національна поліція України

Харківська поліція викрила групу шахраїв, які продавали через інтернет неіснуючу дитячі меблі. Зловмисники ошукали 150 чоловік по всій Україні.

У поліції розповіли, що шахраї на цій афері заробили 600 тисяч гривень. Вони продавали меблі через сторінку в Instagram, яка вже не працює. Покупці переводили 50% від вартості меблів у якості передоплати на банківські картки від шахраїв і чекали, коли їм повідомлять, що меблі готова. Як правило, терміни ставилися в два місяці.

Коли люди вимагали свій товар, адміністратор магазину починав виправдовуватися виробничими проблемами, обіцяв доставити ліжка через тиждень, два, місяць. Тривали такі відмовки до тих пір, поки ошукані громадяни звернулися в правоохоронні органи. Зловмисники змінювали номери мобільних телефонів і навіть адресу проживання.

Киберполиция встановила особи шахраїв. Організатору, 31-річній харківʼянці, повідомили про підозру в шахрайстві (ч. 3 ст. 190 Кримінального кодексу). Суд посадив її під домашній арешт. Їй загрожує до 8 років позбавлення волі.

Поліція вже встановила 10 епізодів шахрайства і продовжує шукати людей, які постраждали від афери. Потерпілих просять звертатися за телефонами: 102, 70-59-300, 700-03-29, 093-120-60-61.

1 серпня в Києві валютник попросив у клієнта 190 тисяч доларів, пообіцяв в обмін більше пʼяти мільйонів гривень, і зник. За інформацію про нього оголосили нагороду, її розмір не уточнюється.