Трамп визнав зустріч сина з росіянкою заради «інформації про Гілларі»

Автор:
Анастасія Котова
Дата:
Трамп визнав зустріч сина з росіянкою заради «інформації про Гілларі»

John Sommers II/Getty Images

Президент США Дональд Трамп заявив, що зустріч його сина Дональда Трампа-молодшого з російським адвокатом Наталією Весельницькою у червні 2016 року відбулася заради «отримання інформації про опонента» — Гілларі Клінтон.

«Зʼявилися фейкові новини та абсолютна вигадка про те, що мене турбує зустріч мого чудового сина Дональда в Trump Tower. Це була зустріч для отримання інформації про опонента, вона абсолютно законна. Такі зустрічі постійно проводяться в політиці - це нікуди не зникло. Я не знав про це!», - написав американський президент у Twitter.

Таким чином, Трамп визнав, що його син дійсно зустрічався з росіянами, але ця заява суперечить заяві Трампа-молодшого у липні 2017 року щодо цілей цієї зустрічі. Тоді Трамп-молодший заявив, що обговорював з Весельницькою тему участі американців в усиновленні російських дітей, проте згодом визнав, що погодився на зустріч після того, як дізнався, що на ній можуть запропонувати інформацію про суперника від демократів Гілларі Клінтон.

Спеціальний прокурор Роберт Мюллер розслідує інформацію американської розвідки про те, що Кремль впливав на президентські вибори для перемоги Трампа. Мюллер також вивчає широкий спектр твітів та публічних заяв Трампа, щоб визначити, чи не намагається він обдурити слідчих.

Президент США заперечує будь-яку змову і називає це розслідування «полюванням на відьом». Росія також заперечує всі звинувачення та претензії стосовно втручання у президентські вибори 2016 року, на яких Трамп переміг Клінтон.

На днях Держдеп викликав повіреного у справах Росії, щоб отримати відповідь на спроби втручання Кремля у внутрішні справи США.