В Єгипті на курорті Марса-Алам акула напала на дайвера з Чехії. Чоловік загинув

Автор:
Юлія Рябчун
Дата:
В Єгипті на курорті Марса-Алам акула напала на дайвера з Чехії. Чоловік загинув

Parker Amstutz / Unsplash

У Червоному морі біля берегів популярного єгипетського курорту Марса-Алам-Сіті загинув турист з Чехії. Про це передає Daily Mail.

«Чоловік плавав з аквалангом в 20 кілометрах на північ від Марса-Алам, коли його атакувала акула», — розповів голова міської ради генерал Атеф Вагді.

Громадянин Чехії приїхав на відпочинок з дружиною і дітьми. Він виїхав на дайвінг-прогулянку і пропав. У пʼятницю людські останки були знайдені на пляжі в Марса Алам.

Передачею тіла загиблого в посольство Чехії займається Міністерство охорони здоровʼя Єгипту. Міністерство з питань навколишнього середовища Єгипту створило Комітет з розслідування смерті, за результатами чиновники опублікують звіт.

Марса Алам щороку приваблює сотні дайверів, які досліджують корали і спостерігають за життям інших морських мешканців.

«Немає жодних проблем з дайвінгом навколо Марса Алам, але люди, які плавають на поверхні в глибоких водах за коралами, можуть бути вразливі для нападу», - сказав Вагді.

Це другий смертельний випадок нападу акул на дайверів в Єгипті за останні три роки. У 2015 році акула вбила німецького туриста біля узбережжя Червоного моря.

У 2017 році Єгипет відвідали 8,3 мільйона туристів.