Суд по нападу на радницю мера Херсона. Стало відоме ім’я нападника

Автор:
Анастасія Котова
Дата:
Суд по нападу на радницю мера Херсона. Стало відоме ім’я нападника

Facebook Masi Nayyem

Сьогодні Херсонський міський суд переніс засідання у справі про напад на громадську діячку, радницю міського голови Херсона Катерину Гандзюк на 13:00 понеділка. Суд має обрати запобіжний захід підозрюваному в замаху на вбивство.

Засідання суду перенесли тому, що не зʼявився адвокат підозрюваного, повідомив адвокат Масі Найєм у Facebook. За його словами, засідання буде продовжено о 13:00 після надання безоплатного державного захисника.

Також Найєм розмістив фото підозрюваного і назвав його імʼя – Микола Новіков.

Суддя зафіксував, що призначений Новікову захисник не з’явився нібито через зайнятість в іншому процесі. Він запропонував призначити на час розгляду питання про запобіжний захід захисника від Центру з надання безоплатної правової допомоги, на що підозрюваний погодився. Тож суддя постановив перенести засідання 13 годину й викликати захисника на одну процесуальну дію.

Член колегії МВС, нардеп від фракції «Народний фронт» Антон Геращенко повідомив, що підозрюваний раніше судимий за крадіжки, а також за незаконне поводження зі зброєю, є членом однієї із злочинних угруповань Херсонщини. «Вочевидь, він виконував замовлення. Зараз поліція вивчає питання його звʼязків, контактів», - сказав він у ефірі телеканалу «112 Украіна».

Геращенко також зазначив, що правоохоронці радять Новикову дати щиросерді свідчення, розповісти, хто був його замовником, організатором, оскільки "це в значній мірі скосить йому термін». «Якщо він буде замикатися, то отримає по максимуму», - додав нардеп.

За його словами, поліцію зараз цікавить питання, хто був замовником і організатором замаху на Гандзюк. «Можу одразу ж сказати, що ніякого стосунку до поліції ці замовники і організатори не мають, і хоча Катерина Гандзюк і її друзі регулярно публічно заявляли, що до цього має відношення поліція - це абсолютна неправда, далі слідство покаже це», - запевнив Геращенко.

31 липня керуючу справами виконавчого комітету Херсонської міської ради, радника міського голови Катерину Гандзюк облив сірчаною кислотою невідомий чоловік. Зловмисник втік, його шукала поліція. Було також оприлюднено відео втечі нападника.

Жінка отримала хімічні опіки понад 30% тіла - це волосяна частина голови, обличчя, спина, руки, ноги, передня частина грудної клітини. 1 серпня Катерину Гандзюк перевезли до Київського опікового центру для лікування травм.

Правоохоронці також перекваліфікували напад і обливання кислотою чиновниці Херсонської міськради з «хуліганства» на «замах на умисне вбивство, вчинене з особливою жорстокістю» та розглядають три версії нападу.

Громадські активісти та журналісти, які проводять власне розслідування у справі замаху на вбивство Катерини Гандзюк, скласти фоторобот нападника, який облив жінку кислотою, та призначили винагороду за його упізнання. Пізніше поліція упіймала нападника.