На українському кордоні сотні авто застрягли в заторах. Що трапилось?

Автор:
Олена Мельник
Дата:
На українському кордоні сотні авто застрягли в заторах. Що трапилось?

facebook.com

На українському кордоні з Польщею в заторах стоїть 590 автомобілів. Про це на сторінці в Facebook повідомляє Західне регіональне управлінні Державної прикордонної служби.

Найбільше черг спостерігається в знеструмленому пункті пропуску «Шегині». Тут вийшла з ладу трансформаторна підстанція, в результаті в заторах досі знаходиться 230 автомобілів.

«До усунення фахівцями несправності рух через пункт пропуску «Шегині» уповільнений», – йдеться в повідомленні.

Загалом в заторах станом на 15:00 на кордоні з Польщею перебувають:

«Устилуг» – 50 авто,

«Угринів» – 50 авто,

«Грушів» – 80,

«Смільниця» – 60,

«Шегині» – 230,

«Краковець» – 120.

Заторів через державний кордон в Польщу немає лише в пункті пропуску «Рава-Руська». А от на кордоні зі Словаччиною та Румунією дороги практично вільні. Невеликій черги утворилися лише в пунктах пропуску «М.Березний» (15 авто) та «Тиса» (15 авто).

Про затори на кордоні, у який водіям довелося стояти по кілька годин, активно почали повідомляти користувачі Facebook у ніч на понеділок, 6 серпня. Зокрема, йшлося про черги а пунктах пропуску «Шегині», «Краковець», «Рава-Руська», «Грушів», «Чоп» та «Тиса».

Остап Процик на своїй сторінці в соцмережі зауважив, що вночі в Україну не пускали ані автобусів, ані легковиків.

«Поляки кажуть, що в «українців полетіли всі комп’ютери і кордон закрили», – написав він.

«Говорять, що по всій Україні митна база зависла», – зазначив Назар Калітовський.

facebook.com

У 2017 році на сайті Держприкордонслужби запрацювала оновлена інтерактивна карта. На цьому сервісі позначені пункти пропуску та різними кольорами стан їх завантаженості на виїзд з України. Вся інформація оновлюється кожні три години.

22 грудня 2016 року, на пункті пропуску «Краковець – Корчова» створили додаткову смугу руху для громадян України, що мають авто з українською реєстрацією, а також для громадян ЄС.