Невідомі напали на будинок телеведучої ICTV. Це вже другий напад

Автор:
Анастасія Котова
Дата:
Невідомі напали на будинок телеведучої ICTV. Це вже другий напад

youtube.com

Невідомі здійснили напад на будинок журналістки та телеведучої програми «Надзвичайні новини» телеканалу ICTV Вікторії Сеник, яка проживає разом з батьками. Про це повідомив ведучий цієї телепрограми Костянтин Стогній у Facebook.

За його словами, невідомі в камуфляжній формі перелізли через паркан і почали вибивати двері будинку. Мати журналістки та сусіди здійняли шум та викликали поліцію. Але поліції не вдалося затримати зловмисників, які втекли на автомобілі. При цьому одного з нападників нібито впізнали. За попередніми даними, це представник чеченського кримінального угруповання, який знаходиться в розшуку.

Стогній також написав, що раніше було здійснено напад на зйомну квартиру Сеник біля метро «Політехнічний інститут» в Києві, після чого вона переїхала до батьків. Тоді спрацювала сигналізація, але наряд поліції так і не зміг нікого затримати.

«Бабелю» вдалося взяти коментарій у самої Вікторії Сеник. За її словами, «на щастя, з мамою і однорічною племінницею все добре, хоча мама досі нажахана, адже того ранку вже прощалася з життям». «Страшно й подумати, що могло бути, якби мама не здійняла галас! Вони просто злякалися і втекли. Як і того разу в квартирі, коли спрацювала сигналізація. Батьки нещодавно переїхали в Київ, ми навіть і подумати не могли, що доведеться встановлювати охорону і їм», — розповіла телеведуча.

Також журналістка заявила, що наразі їй важко підозрювати когось конкретно.

«Але думаю, що двічі вдиратися і відслідковувати моє місцезнаходження можуть не просто так. З особистих мотивів - не знаю, кого могла образити і чим. Через професійну діяльність - надто багато варіантів. Бо сюжети, над якими я працювала у НН - на різну тему. Чеченсько-український конфлікт за участі подружжя Окуєва-Осмаєв, потім розслідування з убивства Окуєвої, розслідування з Межигірʼя, де на місці колишньої резиденції президента-втікача засіли самопроголошені коменданти і донині господарюють. Робила матеріали і про скандальну роту «Торнадо», бійці якої неодноразово погрожували. Востаннє вийшов мій матеріал про шпигунку Росії, яку спіймали і затримали у США. Тобто, тим, кому не сподобалися мої розслідування - може бути будь-хто. З іншого боку - банальна спроба чи то залякати, чи то пограбувати», — розповіла Сеник.

Вона також повідомила, що поліція «гальмує справу». «Вони навіть не відкрили кримінальне провадження, бо вирішили, що немає підстав. І справді, хіба вторгнення на чужу територію через паркан, вибивання дверей, погрози матері-пенсіонерці через двері розправою і нецензурна лайка в її бік — то хіба підстави? Лише ввечері, коли приїхали журналісти і дізналися номери автомобіля - АІ 1230 ВР, срібляста Mazda, шестеро зловмисників — слідчі вирішили приїхати і повторно опитати маму і свідків», — сказала журналіст.

6 серпня Херсонський міський суд заарештував до 1 жовтня включно без права на заставу Миколу Новікова, підозрюваного у замаху на вбивство чиновниці Херсонської міськради, радника мера міста, активістки Катерини Гандзюк.