Аномальна спека в Європі: в Іспанії загинули пять людей, в річці Рейн мор риби

Автор:
Степан Смишляєв
Дата:
Аномальна спека в Європі: в Іспанії загинули пять людей, в річці Рейн мор риби

wikipedia.org

Через аномальну спеку, яка вже тиждень тримається в Європі, в Іспанії загинули вже пʼятеро людей, La Vanguardia.

Протягом вихідних в місті Таррагона загинули двоє чоловіків. Їх непритомними доставили до лікарні, однак медики не змогли їх рятувати. Ймовірно, це були безхатьки, бо знайшли їх без документів. Минулого тижня двоє людей загинули від спеки в місті Мурсія, ще один – у Барселоні.

На кордоні Німеччині і Швейцарії в річці Рейн загинули тисячі риб, повідомляє DW. За вихідні з річки виловили біля тонни мертвих риб. Більшість з них — це харіус, для якого нормальною температурою води є +23 градуси. Через спеку ж вода нагрілася до +27 градусів.

В Швейцарії через жару танкові підрозділи країни перейшли на нічний режим служби. В армії побоюються, що танки попсують розпечений асфальт, пише DPA. Найбільш енергійно затратні заняття військових, такі як марші, на ранкове або вечірнє час. Солдатам дозволили брати перерви, щоб втамувати спргу.

За повідомленнями Reuters, в Португалії продовжуються лісові пожежі, вони охопили 1 000 гектарів в районі Алгарве. До гасіння пожеж залучили 800 пожежників, 130 солдат і 12 літаків.

4 серпня температура в Португалії вже досягла 46 градусів, що близько до національного рекорду (47,4 градуси). В Іспанії від теплового удару загинули три людини, на півдні країни температура досягає 44 градусів.

Від спеки страждають навіть північні регіони Європи. Нещодавно Швеція пережила найвищий температурний пік, а супермаркет у Фінляндії дозволив своїм клієнтам залишитися на ніч.