У Британії випустили монети до 60-річчя ведмедика Паддінгтона

Автор:
Анастасія Котова
Дата:
У Британії випустили монети до 60-річчя ведмедика Паддінгтона

twitter.com/RoyalMintUK

Королівський монетний двір Великої Британії випустив колекційні срібні монети номіналом 50 пенсів, присвячені 60-річчю героя дитячої літератури — ведмежа Паддінгтона.

Монету з кольоровим зображенням Паддінгтона можна купити за £60 та отримати шанс виграти веселий відпочинок на вікенд, повідомляє прес-служба монетного двора у Twitter.

На одній з монет ведмежа в капелюху махає прапором біля Букінгемського палацу — офіційної резиденції королеви Великобританії Єлизавети II, на інший — він на Паддінгтонському вокзалі. Монета поліпшеного дизайну з кольоровим Паддінгтоном пропонується за £60 ($77,7), дешеву версію можна придбати за £10 ($12,9).

Дизайнер монет Дейв Наптон зізнався, що при створенні монет відчув «справжню ностальгію». «Мені подобалося читати книги про Паддінгтона, коли я був маленьким. Паддінгтон був частиною мого дитинства, але тепер його відкриває абсолютно нове покоління», - сказав він.

Дизайнер пояснив, що хотів зобразити Паддінгтона в реалістичній обстановці, тому почав з сучасного поїзда на вокзалі, де ведмежа, сидячи на валізі, «терпляче очікує моменту, коли почнеться його нове життя».

Книга Майкла Бонда «Ведмежа на імʼя Паддінгтон» була вперше опублікована в жовтні 1958 року. За словами письменника, ідея написати про Паддінгтона зʼявилася, коли він побачив іграшку - «самотнього» ведмедика на полиці магазину поруч з Паддінгтонським вокзалом в святвечір 1956 року і купив його в подарунок дружині.