Google випустила нову версію Android. Що змінилося

Автор:
Анастасія Котова
Дата:
Google випустила нову версію Android. Що змінилося

彭嘉傑 & Google / Wikimedia

Компанія Google без анонсів та попереджень випустила нову версію Android 9.0. Разом з офіційним виходом оновленої ОС стало відомо, що за кодовою назвою «P» ховалося «Pie» (пиріг).

Оновлення традиційно вже доступно для скачування власникам смартфонів Pixel від компанії Google, повідомляє УНІАН. Також компанія Essential повідомила в Twitter, що власники Essential Phone теж вже можуть завантажити оновлення.

До кінця осені Android Pie буде доступний і для смартфонів, які брали участь у бета-тестуванні системи, таких як Xiaomi Mi Mix 2S, Sony Xperia XZ2, Nokia 7 Plus, Oppo R15 Pro, Vivo X21 і OnePlus 6. Також до кінця року, можливо, оновлення отримають і пристрої програми Android One.

Android Pie став найбільш масштабним оновленням системи за останні роки. Серед головних змін: управління жестами; підтримка вирізів для смартфонів із «чубчиком»; повністю оновлене меню і екран багатозадачності; адаптивне енергоспоживання і яскравість; можливість переглядати, скільки часу ви проводите в додатках, і ставити обмеження на їх використання.

google/Android Pie

Також за допомогою штучного інтелекту Android Pie аналізує, які програми ви використовуєте частіше, і запускає їх швидше. Раніше повідомлялося, що Google випустить оновлення наприкінці серпня, однак компанія вирішила здивувати користувачів і представила нову ОС раніше, навіть не анонсувавши дату виходу.