ЧЄ з легкої атлетики. Перше в історії золото України та нові рекорди

Автор:
Анастасія Котова
Дата:
ЧЄ з легкої атлетики. Перше в історії золото України та нові рекорди

gettyimages.com

Український легкоатлет Марʼян Закальницький став чемпіоном Європи зі спортивної ходьби на дистанції в 50 км у перший день чемпіонату Європи з легкої атлетики, який проходить у Німеччині. Це перше золото на ЧЄ зі спортивної ходьби в історії України.

Про це повідомила прес-служба Національного олімпійського комітету у Facebook.

23-річний Закальницький показав другий результат сезону в Європі на дистанції у 50 км. Срібло - у словака Матея Тота, бронза - у білоруса Дмитра Дзюбіна.

Українська легкоатлетка Аліна Цвілій завоювала срібну нагороду на чемпіонаті Європи, посівши друге місце в змаганнях зі спортивної ходьби на 50 км. Вона пройшла дистанцію за 4 години 12 хвилин 44 секунди, що є новим рекордом України.

Виграла змагання Інеш Енрікеш з Португалії, яка випередила українку на 3 хвилини 23 секунди. Інша українка Христина Юдкіна була близька до бронзової медалі, але фінішувала четвертою і показала свій найкращий час у карʼєрі – 4:20:46. Ще одна українка Василина Вітощук прийшла до фінішу п’ятою і теж з найкращим часом у карʼєрі – 4:23:15.

Наразі у Берліні проходить чемпіонат Європи з легкої атлетики. Днями українські спортсмени здобули ще кілька золотих медалей. Так, українки стали першими у змаганнях з синхронного плавання на чемпіонаті Європи з водних видів спорту в Шотландії, також чемпіонами Європи стали плавець Михайло Романчук і велогонщик Роман Гладиш.