Держсекретар США Помпео нагадав Порошенко, що треба виконувати умови МВФ

Автор:
Степан Смишляєв
Дата:
Держсекретар США Помпео нагадав Порошенко, що треба виконувати умови МВФ

Gage Skidmore / Flickr

Президент України Петро Порошенко провів телефону розмову з державним секретарем США Майкл Помпео, повідомляє сайт Держдпеу США.

Помпео привітав нещодавно прийняте законодавство про антикорупційний суд та національну безпеку. Також він закликав виконати Україну виконати інші умови Міжнародного валютного фонду для того, щоб отримати наступний транш.

Щоб фонд виділив гроші Україна ще має: скоротити дефіцит державного бюджету, встановити ринкові ціни на газ для населення, що, скоріше за все означатиме їх збільшення, прийняти новий закон про приватизацію, який забезпечить прозорий продаж державних підприємств, а також забезпечити роботу антикорупційного суду.

Держсекретар підкреслив, що США й надалі підтримуватимуть суверенітет України і не визнають анексію Криму Росією. Порошенко в себе у Facebook також написав, що вони обговорювали як перейти від «політики невизнання анексії до політики деокупації Криму». Президент і держсекретар обговорили і те, як можна домовитись про разміщення на Донбасі міжнародних миротворців ООН.

Також йшлося про звільнення українських заручників та політичних в’язнів, які утримуються в Росії та на окупованих територіях.