Жителі Херсона другий день скаржаться на сморід у повітрі. Чиновники кажуть: причина у відходах птахофабрики

Автор:
Юлія Рябчун
Дата:
Жителі Херсона другий день скаржаться на сморід у повітрі. Чиновники кажуть: причина у відходах птахофабрики

JOHN TOWNER / Unsplash

Неприємний запах, який другий день поспіль турбує мешканців Херсона, викликаний відходами птахівництва. Про це заявили в департаменті з питань цивільного захисту та оборонної роботи Херсонської облдержадміністрації, пише «Укрінформ».

Чиновники підтвердили, що починаючи з 7 серпня в мерію надходять численні скарги громадян з усіх районів Херсона на сморід у повітрі.

«Оперативна група ГУ ДСНС виявила джерело забруднення — вивезені на полі відходи птахівництва за межами обʼїзної дороги в районі села Музиківка Білозерського району. Відходи вивантажили на поле на площі довжиною майже кілометр. А вітер, що дме саме звідти в напрямку Херсона, приносить запах в місто», - розповіли в департаменті.

Які заходи будуть вжиті, щоб усунути неприємний запах в облдержадміністрації не уточнили.

А тим часом жителі Херсона скаржаться на неприємний запах в группі DNkherson в Facebook.

facebook.com

facebook.com

Місцеві активісти пропонують вийти на пікет мерії і вимагати від чиновників відповідей, чому в місті смердить так, що люди спати не можуть ночами.

Поки що чиновники не кажуть, звідки на звалищі взялося майже кілометрове поле відходів птахівництва, але припускають, що вони їх могли вивезти з розташованої в Білозерському районі птахофабрики. "Зважаючи на таку велику кількість відходів на полі, більше їм нізвідки взятися там, як з птахофабрики", - заявили в департаменті.