Савченко вимагає від ГПУ видалити весь компромат на неї з інтернету та гривню за моральну шкоду

Автор:
Анастасія Котова
Дата:
Савченко вимагає від ГПУ видалити весь компромат на неї з інтернету та гривню за моральну шкоду

youtube.com

Народний депутат Надія Савченко (позафракційна) звернулася до Деснянського районного суду Києва із позовом до Головної військової прокуратури Генеральної прокуратури про захист честі, гідності, ділової репутації та відшкодування моральної шкоди.

Савченко просить суд та зобовʼязати Головну військову прокуратуру видалити з інтернету інформацію, що ганьбить її, та стягнути одну гривню в якості компенсації за моральну шкоду, йдеться в матеріалах суду.

У своїх позовних вимогах вона просить суд визнати недостовірною та такою, що принижує честь і гідність і порушує право на недоторканність ділової репутації інформацію, поширену співробітниками Головної військової прокуратури у ході судового засідання 23 березня 2018 року в Шевченківському районному суді під час її арешту.

Позов був поданий на початку серпня в Деснянський районний суд Києва за місцем проживання Савченко. Враховуючи те, що Головна військова прокуратура територіально знаходиться в Соломʼянському районі Києва, позов передано для розгляду до відповідного районного суду.

30 липня ГПУ та Служба безпеки завершили розслідування кримінальної справи стосовно нардепа Надії Савченко та керівника організації «Офіцерський корпус» Володимира Рубана, підозрюваних у тероризмі. За це їм загрожує 15 років позбавлення волі або довічне увʼязнення.

Генеральний прокурор Юрій Луценко заявив, що для теракту, який планували Савченко та Рубан, достатньо було 15 хвилин та 20 чоловік.