Reuters: екс-глава поліції Венесуели зізнався у «замаху» на Мадуро

Автор:
Анастасія Котова
Дата:
Reuters: екс-глава поліції Венесуели зізнався у «замаху» на Мадуро

reuters.com

Колишній очільник муніципальної поліції Венесуели та антиурядовий активіст Сальваторе Луккезе заявив, що допоміг організувати запуск безпілотників на військовому параді, який президент Ніколас Мадуро назвав замахом на своє життя.

За словами опозиціонера, він організував напад разом з антимадуровським рухом «опір», до якого входять активісти, студенти, колишні військові, відомі організацією протестів у останні роки, повідомляє Reuters.

Луккезе описав атаку з безпілотниками як частину тривалої збройної боротьби проти Мадуро. При цьому він відмовився описати свою точну роль в операції або назвати інших учасників, пославшись на необхідність захистити їх особистості. «У нас була мета, і на той момент ми не змогли реалізувати її на 100 відсотків», – пояснив активіст, але додав, що «збройна боротьба буде продовжуватися».

Сальваторе Луккезе вже увʼязнювали після того, як він відмовився розганяти протест в 2014 році. Зараз, за словами екс-поліцейського, він виїхав з Венесуели і живе за кордоном.

Раніше в цьому році Луккезе покинув опозиційну партію «Народна воля», заявивши, що не згоден з її постійним діалогом з адміністрацією Мадуро. Один з лідерів партії Хуан Гуайдо повідомив, що активіст був виключений через «розбіжності з партією і національним керівництвом», але в подробиці не вдавався.

В агентстві зазначають, що міністерство інформації Венесуели не відповіло на прохання прокоментувати заяву Луккезе.

4 серпня на президента Венесуели Ніколаса Мадуро нібито вчинили замах на вбивство з використанням безпілотників. Від вибуху постраждали семеро солдатів, але Мадуро не отримав травм. Мадуро звинуватив у замаху на себе Колумбію, але вона ці звинувачення відкинула.

На вихідних група з назвою «Фланелеві солдати» взяла на себе відповідальність за атаку безпілотниками. Вони теж називають себе частиною «опору». Пізніше правоохоронці Венесуели затримали шістьох підозрюваних.