Сенат Аргентини проголосував проти легалізації абортів. Жінки кажуть: під тиском церкви

Автор:
Юлія Рябчун
Дата:

Сенат Аргентини відхилив законопроект про легалізацію абортів у перші 14 тижнів вагітності. Про це повідомляє The Guardian.

Законодавці обговорювали документ понад 15 годин, але проголосували проти. Всього 31 депутат з 72-х депутат підтримав дозвіл на аборти, незважаючи на те, що законопроект мав величезну суспільну підтримку. Він дозволяє переривання вагітності на ранньому терміні і забороняє відмовляти в абортах з релігійних міркувань.

Нижня палата парламенту схвалила документ 22 червня.

Обговорення законопроекту супроводжувалося масовими акціями в Буенос-Айресі. 6 серпня активістки руху за легалізацію абортів пройшли вулицями з зеленими банданами в костюмах героїнь антиутопічного роману Маргарет Етвуд "Розповідь служниці".

Зараз жительки Аргентини можуть законно робити аборт, якщо вагітність настала після зґвалтування або виношування дитини загрожує життю жінки. Прихильники легальних абортів наполягають на розширенні цього права абсолютно на всіх жінок.

Активістки, які підтримали законопроект, вважають, що Сенат не прийняв його з-за тиску католицької церкви. Аргентина — батьківщина Папи Римського Франциска.

«Церква чинила тиск на сенаторів, щоб вони проголосували проти», - вважає активістка феміністського руху #NiUnaMenos Ана Корреа.

Незважаючи на остаточні результати голосування, багато жінок заявили, що, на їх думку, в кінцевому підсумку Аргентина зробить аборти легальними.