Кінопремія Оскар вводить нову номінацію «популярний фільм» і скорочує час церемонії

Автор:
Анастасія Котова
Дата:
Кінопремія Оскар вводить нову номінацію «популярний фільм» і скорочує час церемонії

Починаючи з наступного року серед уже відомих номінацій кінопремії Оскар зʼявиться нова - за надзвичайні досягнення в категорії популярний фільм, а щорічна церемонія буде скорочена до трьох годин.

Ці зміни були схвалені напередодні американською Академією кіномистецтв, щоб запобігти зниженню аудиторії найпрестижнішої з відзнак кіноіндустрії, повідомляє Reuters.

Таким чином, кінофільми, популярні серед глядачів, але які не дуже сподобалися критикам, матимуть більше шансів отримати Оскар. У попередні роки Академія нехтувала кінострічками, які мали гарні касові збори.

В Академії заявили, що критерії висунення на нову номінацію будуть визначені найближчим часом. Це перша за останні 17 років зміна в номінаціях Американської кіноакадемії. Попереднім була поява категорії «Кращий анімаційний фільм» у 2001 році (першим лауреатом став мультфільм «Шрек»).

Як відомо, рейтинг цьогорічної ювілейної церемонії Оскар став найнижчим в історії кінопремії. Американська телевізійна аудиторія майже чотиригодинної церемонії Оскара в березні 2018 року становила 26,5 мільйонів глядачів, і стала найменшою серед 90-річної історії нагород.

Наступна церемонія вручення кінопремії відбудеться 24 лютого 2019 року в театрі Dolby в Лос-Анджелесі.