Суд відмовився випустити Надію Савченко з-під варти. Її хотіли взяти на поруки 28 осіб

Автор:
Юлія Рябчун
Дата:
Суд відмовився випустити Надію Савченко з-під варти. Її хотіли взяти на поруки 28 осіб

hromadske.ua

Київський апеляційний суд залишив без змін запобіжний захід народному депутату Надії Савченко — вона залишиться під вартою в СІЗО до 7 вересня. Таке рішення суд ухвалив 9 серпня.

Суддя відмовив у клопотанні адвокатів Савченко, які просили випустити їх підзахисну на поруки або на цілодобовий домашній арешт . «Клопотання про поруки залишити без задоволення», - зачитав резолютивну частину рішення суддя.

Як передає «Радіо Свобода», засідання почалося 8 серпня, а завершилося лише на наступний день з-за численних суперечок між суддями і присутніми прихильниками Савченко.

Адвокат після засідання заявив, що буде оскаржувати рішення в міжнародному суді.

Про бажання взяти на поруки нардепа заявили 28 осіб, серед яких сестра Савченко, Віра, її помічниця - Проторченко Тетяна, юрист Віктор Шишкін, Герой України Степан Хмара, нардеп Віталій Купрій, нардеп Сергій Мельничук.

Надію Савченко затримали 22 березня у Верховній Раді після того, як парламент зняв з неї недоторканність. Їй інкримінують вчинення дій з метою насильницького повалення конституційного ладу, захоплення державної влади, посягання на життя державного чи громадського діяча, підготовку до терористичного акту, сприяння терористичної організації та незаконне поводження зі зброєю, боєприпасами і вибуховими речовинами.

23 березня Шевченківський райсуд Києва заарештував Савченко до 20 травня без можливості внесення застави. Захисники нардепа подали апеляцію на це рішення, але апеляційний суд залишив Савченко під вартою до 14 липня, а потім цей термін продовжили до 7 вересня, а Савченко знову оголосила безстрокове голодування.